NOS Nieuws

Ouderen wonen in 'studentenhuis': 'Ik was depressief, nu ben ik gelukkig'

Na zijn scheiding woonde Ronald Vink 16 jaar alleen. Hij was depressief en slikte medicijnen. Nu woont hij samen met andere alleenstaande 60-plussers in wat een studentenhuis voor ouderen wordt genoemd. Van de medicijnen is hij af. "Ik ben hier gelukkig geworden."

Vink behoort tot een groeiende groep van alleenwoners. Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde vandaag dat er in 2030 3,5 miljoen eenpersoonshuishoudens zijn. Dat zijn er zo'n 400.000 meer dan nu. Vooral ouderen wonen alleen.

Vink vond het niets. Van alleen wonen werd hij niet gelukkig. Op aanraden van zijn arts meldde hij zich daarom bij de stichting Thuishuis. Zo kwam hij terecht in het 'studentenhuis voor ouderen', een huis in Woerden waar de huurders zelfstandig wonen en een gezamenlijke woonkamer hebben.

"Dit is nu mijn team. Zo voelt het echt. Echt heerlijk." Bewoners vertellen in deze video wat ze van het 'studentenhuis voor ouderen' vinden:

'Een studentenhuis voor ouderen'

Het pand is van een woningbouwcorporatie. De bewoners betalen hun huur rechtstreeks aan de corporatie en hebben ook een individuele huurovereenkomst. Er zijn er inmiddels vijf van in het land. Bij het huis in Woerden gaat het volgens de directeur van de stichting om een huur van zo'n 500 euro per maand.

Vink heeft geen moment spijt van gehad van zijn beslissing om te verhuizen. "Je hebt hier altijd iemand om je heen waar je terecht kunt voor praatje."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl