Het Designcollege in Rotterdam ANP

Scholieren en docenten van het Designcollege in Rotterdam zijn in rouw. In de fietsenstalling van het Designcollege is vanmiddag een 16-jarig meisje doodgeschoten. De politie heeft kort daarna een 31-jarige man uit Rotterdam aangehouden. "Dit is het ergste wat er kan gebeuren", zegt bestuursvoorzitter Marc Otto van LMC Voortgezet Onderwijs, waar de school onder valt. "Dit is verschrikkelijk."

Het slachtoffer en de verdachte hadden relatieproblemen volgens leerlingen van de vmbo-school. Otto gaat daar niet op in. "Het enige dat ik kan zeggen, is dat het slachtoffer een leerling was van deze school. Ze zat in de vierde klas, in haar eindexamenjaar."

Volgens een vriend van het slachtoffer had de verdachte een relatie met het 16-jarige meisje:

Meisje (16) doodgeschoten bij Rotterdamse school

Na de schietpartij kon het grootste deel van leerlingen gelijk naar huis. "Maar een aantal hebben we even op school gehouden. Samen met Slachtofferhulp hebben we gekeken wat de beste manier is om deze kinderen te helpen zodat ze dit een plek kunnen geven", zegt Otto. "Gelukkig heeft maar een handjevol leerlingen dit gezien."

De school gaat nu van dag tot dag bekijken wat er verder gedaan wordt. "Morgen staat in het teken van praten met leerlingen en docenten. Om tien uur worden alle kinderen verwacht, en als er ouders mee willen komen kan dat. Dan praten we samen met Slachtofferhulp in de klas over wat er gebeurd is."

"Er wordt ook een ruimte ingericht waar mensen bloemen neer kunnen leggen. Ook wordt er een condoleanceboek neergelegd." Ook burgemeester Aboutaleb van Rotterdam komt dan langs om met een aantal klassen te praten.

De burgemeester noemt de schietpartij een "verdrietige gebeurtenis". "Ik ben nog niet ter plaatse geweest, omdat het sporenonderzoek nog aan de gang is. Dan is het niet verstandig dat de burgemeester de hulpverleners voor de voeten loopt."

STER reclame