Schietpartij bij het Designcollege in Rotterdam
NOS NieuwsAangepast

Meisje (16) doodgeschoten in fietsenstalling Rotterdamse school

Op de Essenburgstraat in Rotterdam-West is net na 13.00 uur een 16-jarig meisje uit Rotterdam doodgeschoten. Het gebeurde in de fietsenstalling van het Designcollege, waar zij een vmbo-opleiding volgde.

De politie heeft kort daarna een 31-jarige man uit Rotterdam aangehouden, enkele kilometers verderop op de Bergselaan. Hij zou zich telefonisch hebben gemeld bij de politie en had het vuurwapen nog bij zich toen hij werd aangehouden.

Het slachtoffer en de verdachte hadden volgens leerlingen relatieproblemen.

Een vriend van het slachtoffer vertelde dat de verdachte een relatie had met het meisje:

Meisje (16) doodgeschoten bij Rotterdamse school

De familie van het meisje is geïnformeerd en wordt net als getuigen opgevangen. De leerlingen die op school waren, mochten het gebouw enkele uren niet verlaten. Inmiddels zijn ze allemaal weg. Het sporenonderzoek is nog gaande.

Meerdere leerlingen zijn getuigen geweest van het incident. De politie praat met hen, docenten en andere leerlingen en onderzoekt wat de toedracht is.

"Ze hadden een relatie, maar het ging niet goed", zegt een leerling die het slachtoffer een vriendin van hem noemt. "Ze had hem al geblokkeerd op sociale media en is vaker door hem lastig gevallen. Vriendinnen hebben dat gemeld bij docenten."

Auto gevonden

Een andere jongen zegt dat hij rond de acht schoten heeft gehoord en het slachtoffer op de grond heeft zien liggen. Het AD meldt dat aan de Bergselaan, waar de verdachte werd opgepakt, ook zijn auto is gevonden. Die heeft schade aan de voorkant.

De politie bevestigt dat de verdachte en het slachtoffer bekenden van elkaar waren, maar kan niet zeggen of het om een relatie ging. "Wat er zich precies heeft afgespeeld en wat de rol was van de verdachte, is deel van het onderzoek", zegt een woordvoerder in Nieuws en co op NPO Radio 1. De woordvoerder kan ook niet zeggen of de verdachte een bekende is van de politie.

"We zijn druk bezig met het sporenonderzoek en zijn met getuigen aan het praten, en uiteraard ook met de verdachte. Wat we weten is dat we het slachtoffer zeer ernstig gewond aantroffen. We hebben nog geprobeerd haar te reanimeren, maar ze is overleden in de fietsenstalling van de school. Kort daarop hebben we een verdachte kunnen aanhouden."

Medeleven burgemeester

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam spreekt voor de camera van RTV Rijnmond van een "verdrietige gebeurtenis". "Onze gedachten gaan uit naar de familie van het slachtoffer."

De burgemeester wil morgen een bezoek brengen aan de school. "Ik ben er nog niet naartoe gegaan omdat het stoffelijk overschot nog langere tijd voor sporenonderzoek blijft liggen."

'Onwijs grote impact'

"We hebben de eerste afschuw gedeeld", zegt bestuursvoorzitter Marc Otto van LMC Voortgezet Onderwijs, waar het Designcollege onder valt. Het incident heeft een "onwijs grote impact", zegt hij. De school telt ongeveer 300 leerlingen.

Otto wil graag dat de leerlingen van het Designcollege morgen gewoon naar school gaan. Hij weet nog niet hoe de dag wordt ingevuld. Wel is er om 10.00 uur een bijeenkomst met leerlingen waar ook ouders bij aanwezig mogen zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl