NOS Voetbal

Zelfbewuste De Ligt: 'Mooie prijs, maar heb nog lange weg te gaan'

De Ligt: 'Mooie motivatieprijs, maar er moet nog veel gebeuren'

Matthijs de Ligt heeft in Turijn zijn Golden Boy-trofee in ontvangst genomen. De 19-jarige Ajacied, die door de Italiaanse sportkrant Tuttosport als meest talentvolle voetballer werd verkozen, besefte ondanks alle lofzang dat hij als voetballer nog een lange weg te gaan heeft.

"Het is een hele goede motivatieprijs. Er moet nog veel gebeuren om een topspeler te worden, zo zie ik het", sprak De Ligt zelfbewust.

De verdediger bleek zijn Golden Boy-voorgangers goed te hebben bestudeerd. "De een heeft een succesverhaal, de ander wat minder. Dat is ook hetgeen wat je van deze prijs moet meenemen."

De international zag de prijs ook als een beloning voor zijn ontwikkeling. "Mijn impact op het team wordt steeds groter en dat ook dankzij de hulp van mijn teamgenoten", aldus De Ligt.

"Men ziet ook in het buitenland dat Ajax zich met een aanvoerder van 19 jaar heeft gekwalificeerd voor de knock-outfase van de Champions League. Dat is een van de redenen dat ik heb gewonnen."

Italiaans getint feestje

De Oranje-international werd op het Italiaans getinte voetbalfeestje onder meer gevraagd naar de stad Turijn, Cristiano Ronaldo en zijn aspiraties om ooit voor Juventus te voetballen. "Het is een hele mooie club, maar momenteel concentreer ik me op Ajax", zei De Ligt, die daarmee tevens bewees bedreven te zijn in de omgang met media.

De verdediger ontving tijdens de ceremonie ook felicitatieboodschappen van een aantal Ajax-ploeggenoten en van Rafael van der Vaart, die in 2003 als eerste de prestigieuze prijs won.

Matthijs de Ligt ontvangt de felicitaties van oud-topvoetballer Pavel Nedved, tevens de TD van Juventus

Winnaars Golden Boy Award

2003 Rafael van der Vaart
2004 Wayne Rooney
2005 Lionel Messi
2006 Cesc Fàbregas
2007 Sergio Agüero
2008 Anderson
2009 Alexandre Pato
2010 Mario Balotelli
2011 Mario Götze
2012 Isco
2013 Paul Pogba
2014 Raheem Sterling
2015 Anthony Martial
2016 Renato Sanches
2017 Kylian Mbappé
2018 Matthijs de Ligt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl