NOS Schaatsen

Nuis blijft Russen voor en wint 1.000 meter in Thialf

Nuis blijft Russen voor en wint 1.000 meter in Thialf

Kjeld Nuis heeft in Heerenveen voor de vijftiende keer een wereldbekerwedstrijd op de 1.000 meter gewonnen. De olympisch kampioen bleef met een tijd van 1.07,80 Pavel Koelizjnikov 0,13 voor. Het brons ging naar Denis Joeskov.

Nuis nam daarmee revanche voor zijn tegenvallende vijfde plaats op de 1.500 meter van zaterdag. De tijd van Nuis was, na zijn baanrecord (1.07,64), de tweede tijd ooit op het ijs van Thialf. Toch was de Jumbo-rijder niet helemaal tevreden en vreesde hij de race van zijn Russische rivaal Koelizjnikov, die na Nuis in de baan kwam.

Koelizjnikov beet zich na een rappere start echter stuk op de tijd van Nuis. Dat gold ook voor Havard Lorentzen, de wereldkampioen sprint. Thomas Krol, een dag eerder nog de beste op de 1.500 meter, eindigde als vijfde.

Nuis: 'Goed genoeg voor de winst'

"Het was niet goed genoeg, maar gelukkig goed genoeg voor de winst", analyseerde Nuis zijn rit, die aanvankelijk betwijfelde of zijn tijd voldoende zou zijn voor goud. "Het was mooi dat die anderen stuk gingen. Het is wel heel lekker, ja."

Nuis: 'Niet goed genoeg, maar gelukkig goed genoeg voor de winst'

Nuis was net iets langzamer dan zijn baanrecord, maar noteerde wel de tweede tijd ooit gereden in Heerenveen. "Bij dat baanrecord was ik in mijn beste vorm ooit. Dus was dat betreft moet ik niet zo zeiken", zei Nuis, die complimenten had voor het snelle ijs. "Petje af voor de ijsmeesters."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl