Politie-actie in de wijk Neudorf in Straatsburg AFP

In een buitenwijk van Straatsburg is tijdens een grote politieactie gezocht naar de voortvluchtige dader van de aanslag van dinsdag. Even na 15.00 uur sloot de politie een deel van de wijk Neudorf af met politieauto's en gingen zwaarbewapende anti-terreureenheden de wijk in. Rond 17.00 uur werd de actie beëindigd.

De politie heeft bij de grote actie vanmiddag de verdachte niet kunnen vinden:

Grote politie-actie in Straatsburg in wijk van de verdachte

Honderden agenten en militairen hebben de afgelopen dagen gezocht naar de verdachte, de 29-jarige Cherif Chekatt. De geradicaliseerde crimineel is tijdens zijn vlucht gewond geraakt door politiekogels. Hij ging er dinsdagavond vandoor nadat bij de kerstmarkt van Straatsburg op mensen had geschoten, waarbij er twee om het leven kwamen. Anderen verwondde hij met een mes.

Hij kaapte op zijn vlucht een taxi en liet zich afzetten in Neudorf, verklaarde de taxichauffeur later. De man is een bekende van de politie: hij heeft een reeks veroordelingen op zijn naam staan, onder meer wegens overvallen.

Vandaag werd bekend dat een derde slachtoffer is overleden. Een aantal mensen ligt nog in het ziekenhuis, sommigen zijn er slecht aan toe.

Ook is een vijfde persoon voor verhoor meegenomen. Het zou gaan om een vrouw. De mensen die verhoord worden zijn vooral familieleden van de verdachte.

STER reclame