1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Reuters
NOS Nieuws

Franse politie vraagt tips in klopjacht op verdachte aanslag Straatsburg

De Franse politie heeft een opsporingsbericht verspreid voor de verdachte van de aanslag op de kerstmarkt in Straatsburg van dinsdagavond.

Mensen die informatie hebben over waar Cherif Chekatt zich bevindt, worden opgeroepen meteen te bellen naar een speciaal telefoonnummer. De 29-jarige wordt omschreven als een gevaarlijk persoon. "Grijp vooral niet zelf in", schrijft de Franse politie.

Ruim 500 agenten en nog eens 200 gendarmes houden zich bezig met de klopjacht.

Bij de aanslag werden dinsdagavond twee mensen doodgeschoten. Een van hen zou een Thaise toerist zijn. Eén persoon is hersendood en van de twaalf gewonden verkeren er zes in levensgevaar.

De lichten van de Eiffeltoren gingen om middernacht uit ter nagedachtenis aan de slachtoffers, in Straatsburg zelf was er een herdenking:

Lichten Eiffeltoren gaan uit en herdenking in Straatsburg

De man is een bekende van politie en justitie en staat bij de Franse inlichtingendiensten bekend als geradicaliseerd en gewelddadig. In Frankrijk, Zwitserland en Duitsland heeft hij in totaal 27 veroordelingen op zijn naam staan.

De man zou zijn geradicaliseerd in de gevangenis, waar hij ook medegevangenen probeerde te bekeren. Vanwege de aanslag is het dreigingsniveau in Frankrijk verhoogd naar het hoogste niveau.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl