Spelers van Al Ain vieren de spectaculaire zege op het WK voor clubs

Al Ain door op WK voor clubs na spektakelstuk

Na een spectaculair duel heeft Al Ain het openingsduel van het WK voor clubs na penalty's gewonnen. Tegenstander Team Wellington uit Nieuw-Zeeland verspeelde in Abu Dhabi een 3-0 voorsprong. Na de 3-3 werd in de verlenging niet meer gescoord en nam de ploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten de strafschoppen beter.

Team Wellington leidde vlak voor rust met 3-0. Een treffer van Al Ain werd na interventie van videoarbiter Danny Makkelie afgekeurd.

Nog net voor de pauze scoorde Al Ain toch. In de tweede helft lukte het de Arabieren om de twee goals achterstand weg te werken zodat een verlenging noodzakelijk was. Een van die goals was van ex-PSV'er Marcus Berg. In de verlenging was er nog een rode kaart voor een speler van Al Ain.

Al Ain nam de penalty's beter, hoewel Berg er eentje miste. Door de zege gaat Al Ain door naar de tweede ronde waar het Espérance Sportive uit Tunesië treft. Champions League-winnaar Real Madrid en de Zuid-Amerikaanse kampioen River Plate stromen pas in de halve finales van het toernooi in.

WK clubs: Al Ain klopt Team Wellington na spektakelstuk