Loek van Mil
NOS Sport

Situatie honkballer Van Mil stabiel na hike-ongeval

De toestand van honkballer Loek van Mil is nog altijd kritiek, maar inmiddels wel stabiel. Dat melden Australische media. De werper van het Nederlands team werd dit weekend met ernstig hoofdletsel opgenomen is een Australisch ziekenhuis.

Van Mil, speler van Brisbane Bandits, zou tijdens het hiken - trektocht door de wildernis - met het hoofd op een rots zijn gevallen en 24 uur buiten bewustzijn in de open lucht hebben gelegen, voordat hij werd gevonden door een andere wandelaar. Vanwege de klap op zijn hoofd zou Van Mil bloedingen in zijn hersenen hebben gehad.

Geen operatie

Volgens de Nederlandse honkbalbond zijn de interne bloedingen gestopt en hebben de artsen bevestigd dat er geen operatie nodig is. "Het gaat elke dag iets beter met Loek en de artsen verwachten dat hij snel het ziekenhuis mag verlaten als deze ontwikkelingen zich voortzetten'', liet de honkbalbond KNBSB weten. "Hij kan inmiddels weer rechtop zitten, praten, lachen en zelfs weer wat grappen maken".

De politie van Brisbane onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Neptunus

Van Mil staat in Nederland nog altijd onder contract bij het Rotterdamse Neptunus. Eerder was de werper actief bij vier ploegen uit de Amerikaanse Major League Baseball: Minnesota Twins, Los Angeles Angels, Cleveland Indians en Cincinnati Reds. Tot een debuut in het eerste team van een van die clubs kwam het echter niet. Ook speelde hij in Japan.

Loek van Mil (r) samen met catcher Dashenko Ricardo

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl