Loek van Mil eerder dit jaar tijdens de Haarlemse Honkbalweek
NOS Sport

Honkbalinternational Van Mil (34) in kritieke toestand

Honkballer Loek van Mil ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis van Canberra. De 34-jarige werper van Oranje, die deze winter uitkomt voor Brisbane Bandits in de Australian Baseball League, liep zaterdag ernstig hoofdletsel op bij een incident dat volgens zijn club "niets met honkbal te maken heeft".

Stijn van der Meer, ploeggenoot bij het Nederlandse Neptunus, hoorde zaterdagavond dat Van Mil vermist werd. Een dag later was de werper terecht, maar wat er precies is gebeurd is ook voor de Rotterdamse topclub Neptunus onduidelijk.

Brabander Van Mil staat in Nederland onder contract bij de Rotterdamse club, die hij vorig jaar de titel bezorgde als uitblinker in de Holland Series.

Titel voor honkballers Neptunus na spannend slot

Jorian van Acker, bestuurslid van Neptunus: "Wij proberen ook uit te vinden wat er gebeurd is. Het is in ieder geval niet op het veld gebeurd. Ik begreep dat Loek in coma is geweest, maar ook dat hij bij kennis is geweest. Hij wordt onder strikt toezicht gehouden. De komende 48 uur gaan bepalend zijn voor zijn herstel omdat hij er erg slecht aan toe is."

Tjerk Smeets, technisch directeur van honkbalbond KNBSB, kreeg zondag bericht van de directeur van de Australische competitie over de toestand van Van Mil. "Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis", zegt Smeets, die tot diep in de nacht met honkballers en familie van de honkballer contact had en verder geen details geeft.

Familie van de werper is volgens de oud-international op weg naar Australië.

De boomlange Van Mil - hij is 2,16 meter - speelde eerder ook in de Verenigde Staten en Japan. Twee jaar geleden werd hij met Oranje Europees kampioen.

Speler in Amerika

Loek van Mil stond in het verleden onder contract bij vier ploegen uit de Amerikaanse Major League Baseball: Minnesota Twins, Los Angeles Angels, Cleveland Indians en Cincinnati Reds. In 2016 kwam hij nog uit op het één na hoogste niveau in Amerika. Tot een debuut op het hoogste niveau kwam het nog niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl