Handgranaten gevonden in Den Haag en Zandvoort

Aangepast
De EOD heeft de handgranaat in Den Haag meegenomen Regio 15

In Den Haag en Zandvoort zijn handgranaten gevonden. Het explosief in Den Haag werd vanmorgen vroeg ontdekt. De handgranaat in Zandvoort werd 's middags gevonden.

In Zandvoort ligt het explosief op de Doctor C.A. Gerkestraat, vlak bij een school. Volgens NH Nieuws zijn de kinderen die op het schoolplein waren door de politie naar binnen gestuurd. Een explosievenkenner van de politie is aanwezig en bekijkt of er gevaar is voor de omgeving. De straat is afgezet.

In dezelfde straat werd eind november een huis beschoten. Een jongen van 14, die onder het raam lag te slapen, raakte toen lichtgewond aan zijn hand.

Granaat en kogelhulzen in Den Haag

Rond 03.00 uur vannacht kreeg de politie in Den Haag een melding dat er schoten zouden zijn gehoord en er een explosief zou zijn achtergelaten bij een scooter in stadsdeel Laak. Na de melding werd het explosief gevonden, evenals hulzen van kogels, meldt Omroep West.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de granaat in Den Haag meegenomen. Het explosief wordt ergens anders tot ontploffing gebracht.

De politie heeft geen idee of er iemand is neergeschoten. Er wordt onderzoek gedaan. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen.

STER Reclame