Zlatan Ibrahimovic
NOS Voetbal

Technisch directeur AC Milan: 'Helaas, Ibrahimovic komt niet, hij blijft in LA'

"Het zou een prachtig verhaal zijn geweest, maar het gaat niet gebeuren. Ibrahimovic keert niet terug naar AC Milan." Met die woorden maakte Leonardo, de technisch directeur van AC Milan, zondagavond korte metten met de hardnekkige geruchten van de komst van de 37-jarige Zweedse topspeler naar Italië.

Kringen rond de gevallen Italiaanse topclub speculeerden wekenlang over een (tijdelijke) transfer van de 37-jarige Zweedse topspits, die sinds de zomer onder contract staat bij het Amerikaanse LA Galaxy.

Die geruchten bleken niet uit de lucht gegrepen, zo bekende Leonardo na het Serie A-duel van AC Milan met Torino (0-0). "We hebben erover nagedacht en Zlatan heeft er ook over nagedacht, maar het gaat niet gebeuren. Hij blijft bij LA Galaxy."

In 2012 haalde Leonardo (rechts) Zlatan Ibrahimovic nog van AC Milan naar Paris Saint-Germain

Ibrahimovic speelde van 2010 tot 2012 bij AC Milan, scoorde in die periode 56 keer en speelde een belangrijke rol in het team dat in 2011 voor het laatst het kampioenschap naar Milaan haalde. In dat elftal speelde de Zweed samen met onder anderen Clarence Seedorf, Mark van Bommel en Urby Emanuelson.

Sindsdien ging het bergafwaarts met AC Milan. Dit seizoen krabbelt de gevallen grootmacht weer wat op: Milan staat vierde in de Serie A, maar wist nog maar 24 doelpunten te maken in 15 duels. Slechts drie ploegen scoorden minder vaak.

Volgens Leonardo zal Ibrahimovic ook komend seizoen aan de Amerikaanse westkust te bewonderen zijn. Ondanks enkele 'Zlatanesque' treffers slaagde de Zweed er niet in om zich met LA Galaxy te plaatsen voor de play-offs om de landstitel, maar omdat zijn gezin het zeer naar de zin heeft in Californië zou Ibrahimovic toch hebben besloten in Los Angeles te blijven.

Versterkingen en Financial Fair Play

Leonardo rekent dus niet meer op Ibrahimovic, maar is wel van plan om in januari toe te slaan op de spelersmarkt. Milan zou een poging willen doen om Cesc Fabregas en Andreas Christensen over te nemen van Chelsea. De Spaanse middenvelder en de Deense verdediger zijn daar vooral bankzitter.

De Braziliaan technisch directeur moet daarbij wel rekening houden met een mogelijke sanctie van de UEFA vanwege het overtreden van de regels van Financial Fair Play.

De basis van AC Milan voor het Europa League-duel met Dudelange. Boven (vlnr): Reina, Bakayoko, Zapata, Stefan Simic, Higuaín; onder (vlnr) Cutrone, Laxalt, Halilovic, Calabria, Çalhanoglu, Bertolacci

De Europese voetbalbond sloot Milan deze zomer nog uit van deelname aan Europese competities, vanwege schulden die werden opgebouwd onder voorzitterschap van Silvio Berlusconi in de periode 2014-2017. In hoger beroep werd die uitsluiting teruggedraaid, maar de club hangt nog altijd een sanctie boven het hoofd.

Berlusconi verkocht de club in 2017 aan de Chinese investeerder Li Yonghong. Toen die niet aan zijn verplichtingen bleek te kunnen voldoen, viel AC Milan in handen van het Amerikaanse hedgefonds Elliott.

Zondag temperde Leonardo de verwachtingen: "Financial Fair Play is een moeilijke puzzel om op te lossen. Zelfs als de nieuwe eigenaars grote ambities koesteren, dan nog moeten we langzaam groeien. Stap voor stap."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl