Hockeyers herstellen zich met 5-1 winst op Pakistan

Hockeyers winnen ruim van Pakistan in laatste groepsduel

De Nederlandse hockeyers hebben de groepsfase van het WK in India afgesloten met een 5-1 overwinning op Pakistan. Oranje ontloopt daardoor titelkandidaat België in de achtste finales.

Na de zeperd tegen Duitsland (1-4), was de ploeg van bondscoach Max Caldas ook tegen Pakistan lange tijd zoekende naar ritme en automatismen.

Toch kwam Nederland al in de zevende minuut op voorsprong na een mooie actie van Thijs van Dam, die het overzicht bewaarde en een niet te missen kans bood aan Thierry Brinkman, die even daarvoor nog faalde in de afwerking.

Thierry Brinkman balt de vuist na zijn goal

Bevrijdende goal Verga

Het antwoord van Pakistan volgde razendsnel. Doelman Pirmin Blaak bracht nog tot driemaal toe redding op een strafcorner, maar moest het antwoord schuldig blijven toen bij die laatste redding de rebound uiteindelijk bij Umar Bhutta terechtkwam, die de gelijkmaker onder Blaak doorschoof.

Er volgde een slordige fase, maar kort voor rust kwam Nederland opnieuw op voorsprong. Valentin Verga rondde van dichtbij de counter af die werd ingeleid met een interceptie van Seve van Ass.

Van Ass: 'Rommelig begin, daarna dominant'

Die treffer werkte bevrijdend. In de tweede helft vonden de spelers van Oranje elkaar steeds beter. Het resulteerde in doelpunten van Bob de Voogd, Jorrit Croon en Mink van der Weerden.

Hierna: Canada (en India?)

In de andere wedstrijd in groep D won Duitsland met 5-3 van Maleisië. Voor de ploeg van Roelant Oltmans is het WK daardoor voorbij, terwijl groepswinnaar Duitsland rechtstreeks geplaatst is voor de kwartfinales.

Nederland moet dinsdag om 14.30 uur de laatste acht van het WK zien te bereiken. In de tussenronde wacht dan Canada, de nummer 3 in groep C. Als Nederland die horde neemt, dan treft het in de kwartfinales gastland India.