Ondergelopen kade Vlaardingen
NOS NieuwsAangepast

Maaskades lopen onder, IJsselkering dicht door stormachtig weer

Het onstuimige weer veroorzaakt op verschillende plekken in het land overlast. In Schiedam en Vlaardingen zijn kades langs de Maas onder water gelopen, meldt RTV Rijnmond.

Mogelijk gaat dat ook nog gebeuren in Hoek van Holland, Maassluis en het Noordereiland in Rotterdam. Mensen evacueren is volgens de woordvoerder niet nodig. "Gemeenten zijn hierop voorbereid en maken het vaker mee", legt hij uit.

Rond 17.00 uur maakte Rijkswaterstaat bekend de Hollandsche IJsselkering bij Krimpen aan den IJssel te sluiten vanwege de hoge waterstanden. "Zo beschermen we het achterland tegen het hoge water."

Veel kades waren door het hoge water niet meer goed begaanbaar:

Natte voeten in Vlaardingen door hoogwater na regen

In Kerkrade ging het ook mis. Een deel van een dak van een bedrijf is vanmiddag ingestort, vermoedelijk door de zware regenval.

In het pand zit volgens 1Limburg een bedrijf dat is gespecialiseerd in plantenvoeding. Omdat het weekend is, was er niemand in het gebouw toen het dak instortte.

In Ten Boer in de provincie Groningen is vanmorgen een vrouw gewond geraakt toen ze in een zinkgat belandde, meldt RTV Noord. Ze liep langs een huis toen de grond onder haar voeten wegzakte.

Een man probeerde tevergeefs de vrouw met een ladder uit het gat te halen. De brandweer slaagde er wel in, meldt de regionale omroep. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht; volgens de politie gaat het goed met haar.

Of het zinkgat is veroorzaakt door het slechte weer, is niet met zekerheid te zeggen. Het Groningse waterbedrijf zegt dat het niet is veroorzaakt door een lek in de waterleiding.

Door de sterke windvlagen van de afgelopen dagen heeft een molen in Kalenberg in Overijssel een van de wieken verloren, meldt RTV Oost. Het gaat om De Wicher uit 1982. De molen is een gemeentelijk monument.

De regen en het stijgende waterpeil hebben een kampeerder verrast in de uiterwaarden bij Kerkdriel. Volgens Omroep Gelderland is de toestand van de man ernstig.

Op dit moment staat er in het land een matige tot aan zee krachtige noordwestenwind.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl