NOS Voetbal

Van Bommel ziet zes goals: 'Te weinig, gezien de kansen'

Van Bommel ziet zes goals: 'Te weinig, gezien de kansen'

Hoe te reageren na een tegenslag? Met een 6-0 thuiszege op Excelsior bijvoorbeeld. PSV deed het vrijdagavond. En dus is trainer Mark van Bommel tevreden over de reactie van zijn ploeg, na de 2-1 nederlaag van vorige week tegen Feyenoord. "Ik heb goed en mooi voetbal gezien", aldus Van Bommel.

De 6-0 was niet eens geflatteerd. Toegegeven: Excelsior maakte twee eigen doelpunten en drie van de zes goals vielen in de laatste tien minuten, maar PSV was heer en meester in Eindhoven. Doelman Jeroen Zoet had een avond vrijaf kunnen nemen.

Het enige waar Van Bommel niet tevreden over was: de effectiviteit van de koploper in de eredivisie. "Kijk: 6-0 is een grote uitslag, maar als je ziet hoeveel kansen we gecreëerd hebben... We maken te weinig goals."

Wegspoelen

Volgens Denzel Dumfries heeft PSV met de grote zege de kater van de nederlaag tegen Feyenoord zeker weggespoeld. "Die wedstrijd heeft pijn gedaan. Vooral de manier waarop: zij waren agressiever. Maar het is gebeurd. Vandaag hebben we het prima gedaan."

Trainer Van Bommel had voor het eerst een basisplaats over voor Erick Gutiérrez. De Mexicaan maakte tijdens zijn invalbeurten een goede indruk en kreeg tegen Excelsior de voorkeur boven Gastón Pereiro.

Zo nu en dan liet hij zien waarom. Bijvoorbeeld bij zijn eerste actie. Direct gaf hij een schitterend, achteloos passje met buitenkant links op zijn boezemvriend Hirving Lozano. Het belooft veel.

"Als ze me nodig hebben, sta ik er", sprak 'Guti' na afloop. "Ik ben niet heel snel, maar ik leer vooruit te denken. Ik speel voetbal niet alleen met mijn voeten, maar ook met mijn kop", aldus de middenvelder die veel vertrouwen voelt vanuit zijn trainer.

Érick Gutiérrez haalt uit tegen Excelsior

Van Bommel lichtte zijn keuze voor Gutiérrez toe. "Het is een slimme speler met de juiste passing en met gevoel om tussen de linies te spelen. Dat heeft Gastón (Pereiro, red) ook, maar nu heb ik even voor hem gekozen."

Vanzelfsprekend hoopt de 23-jarige zomeraankoop vaker bij de eerste elf op het wedstrijdformulier te staan. "Ik mis ritme, maar ik blijf hard werken om in de basis te blijven", sprak hij.

Mattheij over vijfde eigen goal: 'Dat zijn er veel, snel vergeten'

Overigens kwam het kolderiekste moment van de avond op naam van een Excelsior-speler. Jurgen Mattheij liep tegen een voorzet van Luuk de Jong aan en zag de bal knullig achter zijn eigen doelman verdwijnen.

Opvallend genoeg scoorde Mattheij de afgelopen twee eredivisieseizoenen even vaak voor PSV (twee eigen goals) als voor Excelsior (twee 'normale' doelpunten). In totaal maakte de verdediger al vijf eigen goals in zijn loopbaan.

"Ik kan me die van vorig jaar thuis tegen PSV nog herinneren, maar voor de rest houd ik me er niet mee bezig. Het zijn er veel, maar het zijn dingen die ik snel probeer te vergeten. Al met al was het een heel zware avond."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl