Luuk de Jong viert zijn dertiende competitietreffer
NOS Voetbal

PSV spoelt Feyenoord-kater weg tegen slap Excelsior

Koploper PSV heeft zich goed hersteld van de nederlaag bij Feyenoord van vorige week. Het elftal van Mark van Bommel won in eigen huis met 6-0 van Excelsior.

Door de zege is de voorsprong van PSV op Ajax nu vijf punten. De Amsterdammers gaan zaterdagavond op bezoek bij PEC Zwolle.

Op de zogenaamde 'Mexicaanse avond' in Eindhoven kreeg Mexicaan Erick Gutiérrez voor het eerst dit seizoen een basisplaats. Dat ging op het Brabantse middenveld ten koste van Gastón Pereiro.

Excelsior-doelman Sonny Stevens leidde de 1-0 van PSV met een matige uittrap in. José Angelino kon onderscheppen, gaf de bal hard voor en zag hoe Luuk de Jong de bal binnenliep.

Hoofdrol VAR

Na een uitbraak niet lang daarna snelde Hirving Lozano richting de goal van Excelsior. Hij werd vervolgens in het strafschopgebied in de rug gelopen door Robin van der Meer, die daarbij een duwtje gaf. Scheidsrechter Jeroen Manschot wees resoluut naar de stip en gaf Van der Meer geel.

Lozano stond al klaar om de strafschop te nemen, toen Manschot door videoscheidsrechter Pol van Boekel vanuit Zeist naar de kant werd geroepen. Manschot bekeek de beelden en besloot zijn beslissingen terug te draaien.

PSV'er Lozano staat klaar om de strafschop te nemen, maar scheidsrechter Manschot wordt door de VAR toegesproken

Daarna kwam PSV alsnog op 2-0. Van der Meer, wiens gele kaart net was ingetrokken, kopte een vrije trap van Lozano in zijn eigen doel. Nadat ook Jurgen Mattheij zijn eigen doelman op knullige wijze had verschalkt, leek het wel klaar in Eindhoven.

Pas in de laatste tien minuten kwam er weer leven in het duel. Van Bommel wisselde de zelfzuchtige Lozano voor Donyell Malen, die de 4-0 maakte. Vlak voor tijd kwam de 5-0 van de voet van Steven Bergwijn, die zijn honderdste PSV-duel speelde.

In blessuretijd maakte Luuk de Jong zijn tweede van de avond. Met veertien goals is hij nu topscorer van de eredivisie. Michal Sadilek, een 19-jarige Tsjechische middenvelder, maakte nog zijn debuut bij de regerend landskampioen.

Internazionale

Bij PSV gaat het vizier nu op Internazionale. De Eindhovenaren, al uitgeschakeld in Europa, spelen dinsdag in Milaan hun laatste groepsduel in de Champions League. 'Inter' verloor vrijdagavond de topper tegen Juventus met 1-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl