Cristiano Ronaldo haalt uit namens Juve tegen Inter
NOS Voetbal

Juventus wijst Internazionale met miniem verschil terug

Met de kleinst mogelijke marge heeft koploper Juventus de topper tegen nummer drie Internazionale gewonnen. Mario Mandzukic kroonde zich tot matchwinner door een goal in de tweede helft. Het verschil tussen beide ploegen in de Serie A is na vijftien duels al veertien punten.

In de eerste helft was er een overwicht voor Juventus, maar echt gevaarlijk werd de ploeg zelden. Paulo Dybala was het dichtst bij een treffer, maar zijn kopbal na een prachtige pass van Cristiano Ronaldo ging over. Bij Inter ontbrak Stefan de Vrij in de basisopstelling, hij zat de hele wedstrijd op de bank.

Meteen na rust kreeg Inter een grote kans na gepruts in de Juve-defensie. Matteo Politano verzuimde dat echter af te straffen. Juventus antwoordde daarna met een doelpoging van Dybala die geheel vrijstaand de bal totaal verkeerd raakte.

Rake kopbal

In de 66ste minuut kwam Juventus toch op voorsprong. Een afgemeten voorzet van Joao Cancelo werd feilloos binnengekopt door Mario Mandzukic.

Internazionale maakte in de slotfase een onmachtige indruk en bleek niet in staat de hechte verdediging van Juventus te pijnigen, waardoor een gelijkmaker uitbleef.

Inter blijft door de nederlaag op de derde plaats staan, met 29 punten uit 15 wedstrijden. De ploeg heeft veertien punten achterstand op koploper Juventus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl