De aanhouding van de boer ANP

Bewoner van boerderij in Werkhoven waar vijf keer brand woedde vrijgelaten

time icon Aangepast

De bewoner van de boerderij in Werkhoven waar de afgelopen twee maanden vijf keer brand woedde, is weer vrijgelaten. Dat meldt de rechtbank Midden-Nederland.

Volgens de rechter-commissaris zijn er "onvoldoende ernstige bezwaren" om de 35-jarige man langer vast te houden. De officier van justitie wilde dat hij langer in de cel zou blijven.

De man is nog wel verdachte, laat het Openbaar Ministerie weten. "Het onderzoek loopt en we gaan de uitspraak van de rechter-commissaris bestuderen als we die op papier hebben ontvangen. Daarna bepalen we of we in beroep gaan tegen de vrijlating", zegt een woordvoerder.

rb Midden-Nederland
@rechtbankMNL
Er zijn onvoldoende ernstige bezwaren om de man uit Werkhoven langer vast te houden. Dat heeft de rechter-commissaris zojuist beslist. Het verzoek van de officier van justitie, om hem langer vast te houden, is afgewezen.
5 maanden geleden

De recherche onderzocht de branden sinds de eerste brand op het terrein van de boerderij, op 25 oktober. De eerste vier branden waren in vier schuren. Bij een van die branden kwamen vijftig koeien om.

De vijfde en vooralsnog laatste brand ontstond in de woning. Eerder zei de boer dat hij meerdere keren is bedreigd, onder meer omdat hij homo is of een zakelijk conflict heeft.

Het onderzoek leidde uiteindelijk naar de bewoner zelf. "Vanaf het begin zijn er verschillende scenario's onderzocht en in de buitenwereld is flink gespeculeerd over het motief voor de branden", zei een politiewoordvoerder zaterdag nog.

STER Reclame