In februari dit jaar kreeg een grote groep geïnteresseerden antwoord op een vraag die ze al maanden bezighield: Kylie Jenner was inderdaad zwanger. Via een YouTube-video maakte de bekende zus van de Kardashian-familie bekend bevallen te zijn van een meisje. De video werd alleen al in de eerste week 50 miljoen keer bekeken. Uiteindelijk is de video 'To Our Daughter' de wereldwijd best bekeken video op YouTube met bijna 77 miljoen views.

Dat blijkt uit het jaaroverzicht van het videoplatform. In dat overzicht zijn nog meer opvallende dingen te zien.

In Nederland is 'To Our Daughter' echter niet de best bekeken video. Hier waren we vooral bezig met Fortnite, toeristen die ontsnapten aan luipaarden en televisieprogramma De Luizenmoeder.

Bijna 10 miljoen keer werd de best bekeken Nederlandse video op YouTube bekeken. Het gaat hier om de video Fortnite Fan, een parodie op het nummer Fan van Ronnie Flex en Famke Louise. Het nummer, gemaakt door Vogeljongen, zit vol met grapjes over de populaire game Fortnite.

Het echte nummer van Ronnie Flex en Famke Louise, Fan, is ook terug te vinden in een top-10 van YouTube, op de derde plek van best bekeken muziekvideo's.

Op de tweede plek van de best bekeken algemene video's (7,1 miljoen weergaven) staat een video van het moment waarop Franse toeristen bijna worden aangevallen door jachtluipaarden in de Beekse Bergen.

In de video is te zien dat een paar mensen uit een Franse auto stappen om jachtluipaarden op de foto te zetten. De jachtluipaarden zien dit en besluipen de bezoekers. Uiteindelijk weet iedereen veilig in de auto te stappen.

En bijna iedereen kent inmiddels de serie De Luizenmoeder. Op de derde plek, met bijna 2 miljoen weergaven, staat de scène met het liedje 'Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent', gezongen door het personage Juf Ank.

Het nummer werd ontzettend populair door de serie, en er werden meerdere parodieën gemaakt. Let op, als je de clip luistert, zit het nummer de rest van de avond in je hoofd.

In de lijst van best bekeken muziekvideo's valt op dat er veel Nederlandse nummers tussen staan. Acht van de tien video's komen uit Nederland, behalve God's Plan van Drake en One Kiss van Calvin Harris & Dua Lipa. Op de eerste plek staat Josylvio met Catch Up.

Wereldwijd was de populairste muziekvideo trouwens een video die niet eens in onze top-100 staat: de Te Bote Remix van Casper, Nio García, Darell, Nicky Jam, Bad Bunny en Ozuna. In de top-10 is niet alleen dit nummer Spaanstalig, zeven andere nummers ook nog.

YouTube heeft naast het jaaroverzicht ook een terugblikvideo gemaakt met de grootste YouTube Creators ter wereld, onder wie Marques Brownlee, Casey Neistat en Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials.

De video zit vol met verwijzingen naar typische dingen uit 2018.

STER reclame