Demonstratie na de dood van Mitch Henriquez
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Agenten in zaak-Mitch Henriquez ook in hoger beroep anoniem

De namen van de agenten die in 2015 betrokken waren bij de fatale arrestatie van Mitch Henriquez blijven geheim. Dat heeft het gerechtshof besloten.

Het hof vindt dat de anonimiteit van de verdachten de openbare behandeling van de zaak niet in de weg staat. Ook als de agenten achter een scherm zitten, hun stemmen vervormd zijn en hun namen niet genoemd worden, is de zaak voor iedereen goed te volgen.

Nabestaanden spreken van een "spookproces". Het hof zegt dat dat niet terecht is, gezien de ruimte die zij hebben gekregen tijdens de rechtszaak.

Kwetsend

Nabestaanden vinden het onnodig kwetsend dat ze de identiteit van de verdachte agenten niet kennen. Daar twijfelt het hof niet aan. Maar het staat vast dat de juiste personen terechtstaan, zegt het hof.

Het hof concludeert dat afschermen van de identiteit van de agenten niet in strijd is met de wet en ook niet met de positie van de nabestaanden, schrijft Omroep West.

De advocaten van de verdachte agenten hebben nieuwe beelden aangeleverd waarop de arrestatie van Henriquez te zien is. Die beelden worden toegevoegd aan het dossier.

Op 1 april begint de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep.

Advertentie via Ster.nl