De hashtag #FreeHermien, kennen we die nog? Koe Hermien wist op weg naar het slachthuis te ontsnappen en zo de harten van Nederlanders te veroveren. Wekenlang was #FreeHermien, en later #cowfunding, trending op Twitter, maar het was dit jaar niet de enige populaire term op het sociale medium.

Een terugblik op de meest opzienbarende momenten op Twitter, door het bedrijf zelf in elkaar gezet.

Koe Hermien in de wei ANP

Niet alleen Hermien was populair afgelopen jaar, ook de zware storm in januari werd veel besproken door de circa miljoen Nederlanders die Twitter dagelijks gebruiken. De storm veroorzaakte chaos op het spoor, waardoor tienduizenden reizigers geen kant op konden. Op Twitter ontstond de hashtag #stormpoolen, waarmee mensen een rit aanboden aan gestrande forenzen.

Een maand later was het weer opnieuw een veelbesproken onderwerp. #SiberischeBeer werd trending. De hashtag ging over de poollucht die enkele weken voor ijskoud weer zorgde. Dat betekende schaatsen op de grachten, zieken op het werk en dus ook veel tweets.

Twitter

De hitte van afgelopen zomer kreeg eveneens veel aandacht op Twitter, onder meer met de trending hashtag #hitteplansongs. Tijdens het warme weer wisten twitteraars elkaar te vermaken met liedjes die goed bij het klimaat pasten.

Nederlanders zijn goed te horen als ons land meedoet aan een wedstrijd. Niet alleen juichen we in het echt, ook op Twitter. Dat is een van de redenen dat de hashtags #OWS2018 (Olympische Spelen) en #TDF (Tour de France) trending waren. Alleen in Nederland werden al 122.009 tweets verstuurd tijdens de Olympische Spelen. Bij de Tour werden vooral Tom Dumoulin, Dylan Groenewegen en Steven Kruijswijk aangemoedigd.

Twitter

En een Twitter-lijst zou niet compleet zijn zonder commentaar op televisieprogramma's. De meningen over #widm, #bzv en #expeditierobinson werden veel gedeeld, en ook #deluizenmoeder was populair.

STER reclame