De invallen in Overvecht Inter Visual Studio

Invallen bij 17 bedrijven op 'autoboulevard' Utrecht Overvecht

time icon

De gemeente Utrecht, de Belastingdienst, de douane en de politie zijn al de hele dag bezig met het controleren van zeventien bedrijven in Utrecht. De invallen zijn op bedrijventerrein Nieuw Overvecht, ook wel bekend als de autoboulevard.

De politie en de gemeente hebben het vermoeden dat sommige bedrijven criminele activiteiten mogelijk maken. Daarom worden vergunningen gecontroleerd en wordt gekeken of de belastingregels worden nageleefd. De politie kan nog niet zeggen of de actie iets heeft opgeleverd.

Afgelopen zomer werd op hetzelfde bedrijventerrein een illegale sigarettenfabriek opgerold. Eerder werd ook al een garage gesloten die auto's voor criminelen zou verbouwen; bijvoorbeeld door in de wagens verborgen ruimtes te maken.

Stukje veiliger

Tegen RTV Utrecht zegt burgemeester Van Zanen dat het bedrijventerrein na vandaag "weer een stukje veiliger moet zijn. De goede bedrijven mogen niet onder de kwade lijden".

Criminelen maken vaker misbruik van legale bedrijven om illegale praktijken mogelijk te maken, stelt de politie. Door samen te werken met alle instanties kunnen bedrijven die in de fout zijn gegaan niet alleen strafrechtelijk worden aan aangepakt, maar kan ook illegaal verkregen vermogen worden afgepakt.

STER Reclame