Een van de verdachten wordt afgevoerd
NOS NieuwsAangepast

FIOD valt illegale sigarettenfabriek Utrecht binnen

De FIOD heeft een illegale sigarettenfabriek in Utrecht opgerold. Toen opsporingsmedewerkers het pand in de wijk Overvecht binnenvielen, waren daar acht arbeiders aan het werk. Het zijn vermoedelijk Brazilianen en Paraguayanen, die illegaal in Nederland werkten. Ze zijn aangehouden. Ook twee Nederlanders zijn in de fabriek opgepakt.

Zes huizen zijn doorzocht (in Zandvoort, IJmuiden, Amsterdam, Diemen en Utrecht) en zeven bedrijfspanden (in Amsterdam, Amstelveen, Rotterdam en Utrecht).

Er zijn vier Nederlandse hoofdverdachten aangehouden. Ze worden verdacht van het deelnemen aan een criminele organisatie. De vier zijn bekenden van politie en justitie.

Inval in illegale sigarettenfabriek in Utrecht

Vastgehouden

De FIOD ontdekte de fabriek na een tip dat criminelen een fabriek wilden inrichten om daar sigaretten te maken. Daarop werd het pand bijna een jaar door de opsporingsdienst in de gaten gehouden met onder meer camera's.

Op de beelden was te zien dat de buitenlandse arbeiders in de fabriek sliepen en alleen in de weekenden even naar buiten gingen. Onderzocht wordt nu of ze doordeweeks in het pand werden vastgehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl