Australië wint met 3-0 van Engeland en is groepswinnaar op het WK hockey EPA

Australische hockeyers groepswinnaar op WK na zege op Engeland

tijd van publicatie

De Australische hockeyers hebben zich door de 3-0 zege op Engeland verzekerd van de groepswinst op het WK in India. In speelstad Bhubaneswar werden de Engelsen met 3-0 verslagen.

Jacob Whetton, Blake Govers en Corey Weyer waren in een tijdsbestek van negen minuten in het vierde en laatste kwart allen trefzeker aan de kant van Australië. De ploeg won ook de eerste wedstrijd in poule B, met 2-1 van Ierland.

Spanning in de groep

De Ieren, van wie de Nederlandse coach van Kampong Alexander Cox bondscoach is, speelden met 1-1 gelijk tegen China. Zodoende is de laatste wedstrijd in de groep, die tussen Ierland en Engeland, cruciaal voor het bereiken van de achtste finales. Ierland heeft momenteel een beter doelsaldo dan Engeland.

In die achtste finales belanden de nummers twee en drie van de vier poules. Via die tussenronde kunnen die landen dan toch nog doorstoten naar de kwartfinale, waarvoor de nummers een van de vier poules rechtstreeks gekwalificeerd zijn.

Stand groep B

Land Duels-Punten Doelsaldo
1. Australië 2-6 5-1
2. China 2-2 3-3
3. Ierland 2-1 2-3
4. Engeland 2-1 2-5

Nederland won zaterdag zijn eerste duel bij dit WK. Maleisië werd met 7-0 verslagen. De volgende wedstrijd van Oranje is woensdag om 12.30 uur tegen Duitsland. Dat duel is live te zien op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app.

STER Reclame