Hugo Genestet mist een strafbal voor Frankrijk in het vierde kwart

Spaanse keeper voorkomt Franse WK-zege van hockeycoach Delmee

Het is de Franse ploeg van de Nederlandse coach Jeroen Delmee net niet gelukt om bij het WK hockey te winnen van Spanje: 1-1. Frankrijk is de laagst geklasseerde deelnemer aan het WK in India (nummer twintig van de wereld), maar maakt nog wel kans op de volgende ronde.

Timothée Clément hielp de Fransen al na zes minuten aan een 1-0 voorsprong. Spanje had daarna een enorm overwicht, maar kon zijn kansen - waaronder zeven strafcorners - lang niet benutten. In de 48ste minuut tikte Alvaro Iglesias dan toch de verdiende gelijkmaker binnen.

Niet veel later, in het vierde en laatste kwart, kon Hugo Genestet Frankrijk en Delmee alsnog de winst bezorgen, maar zijn strafbal werd knap gered door de Spaanse doelman Quico Cortes.

Eerste drie naar volgende ronde

Spanje en Frankrijk blijven door het gelijkspel derde en vierde in groep A achter Argentinië en Nieuw-Zeeland, die elkaar later op de dag troffen. Dat duel eindigde in een 3-0 zege voor de Zuid-Amerikanen, die pas laat het verschil wisten te maken.

Agustin Mazzilli, de aanvaller van hoofdklasser Pinoké, opende in de 23ste minuut de score met zijn derde doelpunt van het toernooi. Diep in het derde kwart verdubbelde Lucas Vila de marge, waarna Lucas Martinez van Oranje-Rood in de 55ste minuut in de rebound na een strafcorner de eindstand op het scorebord bracht.

Stand groep A

Argentinië 2-6 (7-3)
Nieuw-Zeeland 2-3 (2-4)
Spanje 2-1 (4-5)
Frankrijk 2-1 (2-3)
Groepswinnaar naar kwartfinales. Nummers 2 en 3 naar achtste finales.

Nederland won zaterdag zijn eerste duel bij dit WK. Maleisië werd met 7-0 verslagen. De volgende wedstrijd van Oranje is woensdag om 12.30 uur tegen Duitsland. Dat duel is live te zien op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app.