Kiki Bertens en Raemon Sluiter
NOS Sport

'Hoeveel moeilijker is het om een grand slam te winnen dan een rondje te schaatsen?'

De nominaties voor het Sportgala zijn bekend en zoals gebruikelijk is dat voer voor discussie. Zo ook in het Sportforum bij Langs de Lijn En Omstreken. Daar barst de discussie tussen Henk Spaan, Sjoerd Mossou en Kees Jongkind al snel los.

"Ik vind het merkwaardig dat Kiki Bertens er niet bij zit en wel veel vertegenwoordigers van sporten die in Nederland worden beoefend", begint Spaan. "Tennis is een wereldsport. Het is ook gek dat Raemon Sluiter als haar coach wel genomineerd is."

Mossou kan zich vinden in de kritiek van Spaan. "Het verbaast mij ook dat er zoveel schaatsers bij zitten. Schaatsen is een C-sport, mondiaal zelfs een D-sport. Hoe veel moeilijker is het om een Grand Slam te winnen dan een rondje te schaatsen?"

"Maar het blijft appels met peren vergelijken. Daarom is de verkiezing sowieso lariekoek, maar het levert wel ieder jaar een vermakelijke discussie op en alleen daarom moet het al blijven."

'Sportgala-verkiezing blijft appels met peren vergelijken'

Kees Jongkind vindt wel dat er iemand met schaatsen moet winnen. "Ik wil wel pleiten voor Suzanne Schulting. Shorttrack is een internationale sport. Dat wordt over de hele wereld beoefend. Maar hier kom je niet uit."

Mannen

Ook over de lijst met kandidaten voor de verkiezing van Sportman van het Jaar is er verbijstering. Spaan: "Dat Tom Dumoulin er niet bij zit is vreemd en Jeffrey Herlings ken ik niet eens... Of Verstappen erbij had moeten zitten? Die rijdt in een auto... pff. Dat doen we allemaal."

Jongkind snapt de keuze voor MXGP'er Herlings wel: "Hij wint zestien van de achttien GP's en is wereldkampioen geworden. En in de koningsklasse. Dat hebben we in Nederland nog nooit gehad."

Uiteraad kwam ook de topper van dit weekend tussen Feyenoord en PSV ter sprake. Mossou was positief verrast over het spel van Feyenoord. "Het was gewoon een hele leuke wedstrijd. Feyenoord zat er bovenop. De Kuip kwam ook eindelijk weer eens tot leven. Dat was ook al een tijdje geleden."

"Het is gek dat ze dit niet vaker kunnen. Normaal kunnen ze dit wat ze nu brachten niet zo lang opbrengen. Overigens doet Feyenoord nu niet opeens mee om de titel."

'Dat Tom Dumoulin er niet bij zit is vreemd'

Jongkind heeft genoten van Feyenoord-aanvaller Sam Larsson. "Bij Heerenveen was hij zó goed. Ik vond het dan ook echt logisch dat hij naar Feyenoord ging. Nu verpietert hij daar, maar toen hij scoorde omarmde de Kuip hem. En terecht want hij kan zo goed voetballen."

PSV

Spaan ziet vooral waar het bij PSV misging. "Ze hadden echt nog last van die wedstrijd tegen Barcelona. Ik heb even gekeken en veel ploegen die deze week Champions League gespeeld hebben, hebben dit weekend punten verloren. Zelfs een ploeg als Paris Saint-Germain."

"Maar Hirving Lozano en Gastón Pereiro faalden echt. Het lijkt wel of die jongens alleen willen spelen op het allerhoogste niveau. Alleen Steven Bergwijn speelde zichzelf echt in de kijker."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl