Nouchka Fontijn, een van de meest prominente boksers van Nederland
NOS Sport

IOC zet olympisch bokstoernooi op losse schroeven

Het internationaal olympisch comité (IOC) heeft de voorbereidingen van het olympisch bokstoernooi in Tokio tijdelijk stilgelegd. Het IOC wacht de uitkomst af van een onderzoek naar de gang van zaken binnen de AIBA, de internationale boksbond.

Onder meer de olympische kwalificatie, de kaartverkoop en de planning van een olympisch testevent zijn stilgelegd. IOC-voorzitter Thomas Bach heeft verklaard dat er nog altijd wordt gestreefd naar een olympisch bokstoernooi, maar dat het ook noodzakelijk is dat er grondig onderzoek wordt gedaan.

Zorgen over AIBA

Het IOC sprak in oktober al zijn zorgen uit over de bestuurlijke en financiële situatie en het antidopingbeleid van de AIBA.

Die plooien leken gladgestreken te zijn, maar de discussie laaide weer op na de benoeming van de omstreden Gafoer Rachimov tot AIBA-voorzitter. Rachimov wordt al jarenlang in verband gebracht met drugshandel en witwaspraktijken.

Voorzitter Boris van der Vorst van de Nederlandse boksbond uitte begin november eveneens zijn ongenoegen over de gang van zaken bij de AIBA.

Zo had Van der Vorst geprobeerd om met gelijkgestemde landen de benoeming van Rachimov tegen te houden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl