Jeremain Lens

Lens de grote man bij inhaalrace Besiktas, Sevilla wankelt

Besiktas heeft dankzij twee doelpunten van Jeremain Lens en een sensationele inhaalrace uitschakeling in de groepsfase van de Europa League kunnen voorkomen. De vleugelaanvaller nam in het met 3-2 gewonnen uitduel met het Noorse Sarpsborg 08 de aansluitingstreffer (1-2) en winnende goal (2-3) voor zijn rekening.

De Noren begonnen voortvarend aan het thuisduel: binnen zes minuten bedroeg de voorsprong al 2-0. Besiktas keek uitschakeling in de ogen, maar na ruim een uur kantelde de wedstrijd.

Jeremain Lens schoot van buiten het strafschopgebied fraai raak en vier minuten later nam Vagner Love op aangeven van Lens met een intikker de gelijkmaker voor zijn rekening. Het leek in 2-2 te eindigen, maar in de laatste minuut deed Lens er met een knappe lob nog een schepje bovenop.

Stand groep I

1. Genk 5-8 (10-8)
2. Besiktas 5-7 (9-10)
3. Malmö 5-6 (6-6)
4. Sarpsborg 08 5-5 (8-9)

Babel absent

Babel behoorde niet tot de selectie omdat hij via Instagram een fan had beledigd. Dat accepteerde Besiktas niet, zo liet het weten via een statement. Zowel het Twitter- als het Instagram-account van Babel is niet meer actief.

Moussa Djenepo na de 1-0

Sevilla, dat de afgelopen jaren een aardige staat van dienst opbouwde in de Europa League, moet tijdens de laatste speelronde nog tot het uiterste gaan om uitschakeling te voorkomen.

De koploper van de Primera Division verloor met 1-0 bij Standard Luik. Moussa Djenepo maakte in de 62ste minuut de enige goal van de avond. Kort daarna moest Sevilla verder met tien man na de tweede gele kaart voor Pablo Sarabia.

Door de nederlaag kwam Standard op gelijke hoogte met Sevilla: beide clubs hebben negen punten. Krasnodar heeft drie punten meer en dat is op 13 december de tegenstander van de Spanjaarden.

Sevilla won de Europa League in 2014, 2015 en 2016.

Eintracht Frankfurt viert een goal

Het reeds uitgeschakelde Olympique Marseille, vorig seizoen nog finalist, leed een ruime nederlaag tegen Eintracht Frankfurt. Het werd 4-0 en de Fransen maakten twee eigen goals. Marseille heeft pas één punt en al dertien goals geïncasseerd. Bij Frankfurt deed Jetro Willems de hele wedstrijd mee, Jonathan de Guzman bleef op de bank.

Chelsea, al zeker van een plek in de volgende ronde, deed zijn sportieve plicht tegen PAOK Thessaloniki. Het werd in Londen, mede door twee goals van Olivier Giroud, 4-0.