Patrick Cutrone viert zijn treffer

AC Milan voorkomt blamage, RB Leipzig moet vrezen

AC Milan heeft in de Europa League een blamage weten te voorkomen tegen het nietige F91 Dudelange. De Luxemburgers konden in de tweede helft een 2-1 voorsprong in San Siro echter niet vasthouden. Het werd uiteindelijk 5-2.

Nadat Patrick Cutrone de 1-0 op het bord had gezet, toonde Dudelange veerkracht. Dominik Stolz en David Turpel mochten juichen voor de bezoekers.

Halverwege de tweede helft had AC Milan een eigen goal van Stelvio nodig om op gelijke hoogte te komen. Hakan Calhanoglu, een eigen treffer van Tom Schnell en Fabio Borini zorgden toch nog voor een behoorlijke uitslag.

AC Milan is met één speelronde te gaan bijna zeker van de volgende ronde. Real Betis, dat thuis met 1-0 won van Olympiakos, kon in groep F al wel feest vieren.

Timo Werner

In groep B hangt het lot van het Duitse RB Leipzig aan een zijden draadje na de 2-0 nederlaag bij het gekwalificeerde Red Bull Salzburg.

De Duitsers staan met zes punten op de derde plek en kijken tegen een achterstand van drie punten aan op nummer twee Celtic, dat bij Rosenborg de volle buit pakte (1-0).

Op de laatste speeldag moet Leipzig thuis winnen van Rosenborg om te overwinteren, terwijl Celtic in Schotland moet verliezen van RB Salzburg.