NOS NieuwsAangepast

Politie: ouderen die zwaargewond raakten bij brug Zaandam aanspreekbaar

Het oudere paar dat gisteravond in Zaandam zwaargewond raakte, maakt het naar omstandigheden redelijk. Volgens de politie zijn de 78-jarige vrouw en 77-jarige man aanspreekbaar.

Het paar kwam bij opengaan van de Prins Bernardbrug op de reling terecht. Hierop viel de vrouw op het fietspad, terwijl de man in het water terechtkwam. De man werd door omstanders uit het water gehaald en vervolgens gereanimeerd. Beiden werden naar het ziekenhuis overgebracht.

De gemeente Zaanstad zegt enorm geschrokken te zijn door het ongeval. "We leven enorm mee met de slachtoffers en hun naasten", zegt burgemeester Jan Hamming. "Ik heb grote bewondering voor de omstanders die meteen in actie zijn gekomen om een van de slachtoffers uit het water te halen."

Onderzoek

De brug werd later op de avond vrijgegeven. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Volgens NH Nieuws meldden ooggetuigen dat de brug plotseling openging toen het paar eroverheen liep, maar dat wordt niet door de politie bevestigd.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid opent mogelijk ook een onderzoek naar het ongeluk en de veiligheid van de Zaanse brug. Volgens een woordvoerder is er informatie opgevraagd bij alle betrokken partijen en neemt de raad binnen twee weken een besluit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl