Ouderen (77 en 78) zwaargewond na val van bewegend deel brug Zaandam

tijd van publicatie Aangepast

Twee oudere voetgangers zijn gisteravond zwaargewond geraakt doordat ze van het bewegende deel van de Prins Bernhardweg in Zaandam vielen. De vrouw (78) viel op het vaste deel van de brug; de man (77) viel in het water.

Hij werd door drie omstanders uit het water gehaald en moest worden gereanimeerd. De twee slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Man en vrouw gewond bij ongeluk op brug Zaandam

Veel is nog onduidelijk: onder meer van welke hoogte de twee ouderen vielen en of de brug inderdaad plotseling openging zoals ooggetuigen tegen NH Nieuws zeggen.

De politie probeert te reconstrueren wat er gebeurd is, onder meer aan de hand van camerabeelden en getuigenverslagen. Het onderzoek is nog gaande.

Het ongeluk vond rond 19.00 uur plaats; de brug is later die avond al vrijgegeven. "Dat zegt verder niets over de veiligheid", zegt een politiewoordvoerder. "We hoeven daar niet meer te zijn voor onderzoek."

Dit is een artikel van

STER Reclame