NOS Voetbal

Frustraties bij PSV: 'We hebben wel zes, zeven kansen gehad'

Van Bommel: 'We hebben hele grote stappen gemaakt'

PSV verkocht z'n huid duur in het Champions League-duel met FC Barcelona, maar het leverde de Eindhovenaren naast een welgemeend en dankbaar applaus geen punten op. Sterker nog; Europees overwinteren is niet meer mogelijk.

De ploeg van coach Mark van Bommel speelde zeer verdienstelijk tegen een van de topfavorieten voor de eindzege in de Champions League, maar dat leverde uiteindelijk geen belangrijke punten op. PSV verloor met 2-1, tot grote frustratie van Van Bommel.

"Ik ben natuurlijk gefrustreerd", zei hij op de persconferentie na afloop. "Als je zo tegen Barcelona speelt, zoveel kansen uitspeelt en zelfs in fases beter bent dan Barcelona en laat zien dat je op dit niveau meekan."

Verdediger Nick Viergever beaamde de woorden van zijn trainer en baalde flink van het verlies. "Ik denk dat we zes, zeven kansen gehad hebben. Als er een dag was waarop je kon winnen van FC Barcelona, dan was het vandaag wel. Dit is enorm teleurstellend."

Messi bepalend

PSV hield lange tijd gelijke tred met Barcelona, maar zoals zo vaak was het Lionel Messi die de ban brak voor zijn ploeg. Iets waar ook Van Bommel niet omheen kon.

"Het is een speler die je bijna niet kan stoppen. Dan moet je er alles aan doen, en dat hebben we vandaag ook gedaan, om zijn schoten te blokken. Alleen af en toe lukte dat net niet, dat is de kwaliteit van de speler. Daarom is hij ook de beste van de wereld."

Viergever: 'We hebben onszelf niet beloond'

PSV staat na vijf wedstrijden in de Champions League op een troosteloze vierde plaats in groep B met maar één punt. Toch is Van Bommel zeer content met de ontwikkeling die zijn ploeg de afgelopen maanden heeft doorgemaakt.

"Als je het voetbal ziet waarmee we ons kwalificeerden tegen BATE Borisov ten opzichte van nu, dan hebben wij hele grote stappen gemaakt", zegt hij.

'Altijd een voldoende'

Keeper Jeroen Zoet zag ook dat zijn ploeg niet onderdeed voor Barcelona. "Na zeventig minuten sta je met 2-0 achter, terwijl je niet het idee hebt dat je wordt weggespeeld. In denk dat wij in fases goed spelen, maar dit is een beetje de Champions League voor ons dit seizoen."

Zoet: 'Niet het gevoel dat we weggespeeld werden'

Alleen in het thuisduel met Tottenham Hotspur kwam PSV er niet aan te pas. "Daar moet je ook eerlijk in zijn", aldus Van Bommel. "Maar daar halen we wel een punt. Wij zijn in staat, ook al zijn wij heel slecht, om vast te houden aan onze speelwijze."

"Daardoor hebben wij een grens en daar zakken we nooit doorheen", vervolgt de PSV-coach. "We spelen altijd een voldoende. En als je dan goed bent, ben je in staat om mee te spelen tegen deze tegenstanders en zelfs te winnen."

Van Bommel realiseert zich dat het misschien gek klinkt, met maar één punt uit vijf duels, maar dat is het niet, zegt hij. "Je komt drie keer op voorsprong in drie wedstrijden, twee keer tegen Tottenham en één keer tegen Inter, en vandaag kun je ook winnen. Maar je moet hiervan leren en dat doen die jongens ook heel snel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl