Spurs-spits Harry Kane duelleert met Danilo D'Ambrosio van Inter

Spurs kloppen Inter en blijven hopen op CL-vervolg

Tottenham Hotspur maakt nog kans om te overwinteren in de Champions League. De Engelsen versloegen Internazionale met 1-0 door een goal van Christian Eriksen.

De hoogtepunten waren op de vingers van één hand te tellen op het slechte veld van Wembley. In de eerste helft was Harry Winks het dichtst bij een doelpunt namens de Spurs. Hij krulde de bal van grote afstand op de lat. In de tweede helft kopte Jan Vertonghen net naast na een strakke vrije trap van Christian Eriksen, die pas in de zeventigste minuut in de ploeg was gekomen bij de Londenaren.

Eriksen matchwinner

Inter probeerde het op de counter en had nog bijna succes ook. Een schot van Matías Vecino vergde het uiterste van Spurs-keeper Hugo Lloris. Tien minuten voor het einde kreeg Tottenham dan toch het verdiende doelpunt. Moussa Sissoko stoomde op, speelde Dele Alli aan en die bediende op zijn beurt Eriksen.

Tottenham heeft nu evenveel punten als Internazionale en speelt over twee weken uit tegen Barcelona, dat al zeker is van de groepswinst. Inter ontvangt het al uitgeschakelde PSV. Als het op onderling resultaat aan zou komen bij de verdeling voor het laatste ticket voor de achtste finales, heeft Tottenham de beste papieren.