NOS Voetbal

Mourinho doet een Mourinho na plaatsing voor achtste finales

Mourinho doet een Mourinho na Champions League-zege

Ja, Manchester United had zich geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. Maar overtuigend was het tegen Young Boys (1-0) niet, zoals zo vaak dit seizoen. Enige bescheidenheid leek dus op zijn plaats, maar José Mourinho dacht daar anders over.

De trainer van Man United baarde al opzien door met bidons te gooien na de late winnende treffer van Marouane Fellaini en benutte de persconferentie om weer eens een persoonlijk meningsverschil uit te vechten.

"Allereerst een boodschap voor mijn aanbidders", begon de Portugees nog voor er een vraag gesteld was. "Ik heb veertien jaar in de Champions League gespeeld en me veertien keer geplaatst voor de volgende ronde."

José Mourinho uit na de enige treffer zijn vreugde op een bijzondere manier

"En in de twee jaar dat ik geen Champions League speelde won ik de Europa League. Gewoon een leuk weetje voor mijn aanbidders en liefhebbers van statistieken."

Respect, respect, respect!

Het in herinnering roepen van zijn Champions League-cv past naadloos in een rijtje opzienbarende (media-)uitbarstingen. Mourinho eiste eind augustus al eens 'respect' en heeft er een gewoonte van gemaakt zijn spelers in het openbaar aan te vallen.

José Mourinho eist 'respect, respect, respect':

Mourinho: 'Respect, respect, respect'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl