NOS Voetbal

Honger Ajax nog niet gestild: 'Nu tegen Bayern volle bak voor eerste plaats'

De Ligt: 'Nu tegen Bayern volle bak voor eerste plaats'

"En nu gaan we tegen Bayern München volle bak voor de eerste plaats." Na het bereiken van de achtste finales van de Champions League is de honger nog lang niet gestild bij Matthijs de Ligt en de andere Ajax-spelers.

Ajax is door de 2-0 winst bij AEK zeker van de volgende ronde, maar wil ook nog groepshoofd worden. Dat moet in het laatste groepsduel met Bayern gebeuren. De Ligt: "Dat is belangrijk. Iedereen weet dat de nummer één tegen een nummer twee uit een andere groep speelt."

Dusan Tadic en Matthijs de Ligt

Coach Erik ten Hag tempert de verwachtingen juist. "Het zal niet makkelijk worden. Bayern is en blijft de grote favoriet in deze poule. Vanavond hebben we soeverein gespeeld. Het is nog geen december en de volgende ronde is al binnen."

Ajax is dit seizoen nog ongeslagen in de Champions League. Maakt dat Ten Hag tot een topcoach? "Dat is niet aan mij... We zijn heel goed bezig, maar je wil verder. Dan wil je nog meer kansen creëren tegen zo'n tegenstander."

Ten Hag: 'Nog geen december en volgende ronde is al binnen'

De rellen in het stadion waren ook na de wedstrijd onderwerp van gesprek. Zeker bij De Ligt, die naar de supporters was toegegaan om ze tot rust te manen. "Dit gaat gevolgen krijgen. Alle spelers stonden te kijken wat er aan de hand was. Toen ben ik er maar even heen gelopen."

Dat had ook Ten Hag gezien. "Hij blijft me verbazen. Ik heb hem niet voor niets aanvoerder gemaakt", aldus de coach over zijn pas 19-jarige verdediger.

Tadic steekt supporters hart onder de riem

Dusan Tadic, die beide Ajax-treffers voor zijn rekening nam, wond zich er behoorlijk over op. "Ze schopten onze fans. Dan wil je iets terugdoen op het veld voor ze. Deze overwinning is voor de fans en iedereen die van Ajax houdt."

Tadic: 'Deze zege is voor onze fans, ze werden geschopt'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl