Fractievoorzitter Dijkhoff zaterdag op het VVD-congres in Den Bosch
NOS NieuwsAangepast

Partij voor de Dieren doet aangifte tegen Dijkhoff (VVD) om ballonnen

Kamerlid Teunissen van de Partij voor de Dieren doet aangifte tegen VVD-fractievoorzitter Dijkhoff. Hij liet zaterdag op het VVD-congres 500 ballonnen op en zou zich daarmee schuldig hebben gemaakt aan een economisch delict.

De VVD wilde met de actie bij de Brabanthallen in Den Bosch op een ludieke manier reageren op het verwijt dat de partij te veel proefballonnetjes oplaat. De Partij voor de Dieren ziet de grap er niet van in.

Volgens Teunissen heeft Dijkhoff zwerfafval-in-wording verspreid. Zij vindt het een principiële zaak en doet vanmorgen aangifte in Den Haag.

De afgelopen dagen hebben meer mensen zich druk gemaakt over de ballonnenkwestie, onder wie de Brabantse boswachter Kapteijns en de actiegroep Stop Dierenleed.

Dijkhoff: drammers

In een reactie noemt Dijkhoff de aangifte zonde van de tijd. "Van de agent, de officier en het papier." Hij noemt de Partij voor de Dieren "drammers, die willen dat je gaat leven zoals zij. Dan mag je veel dingen niet meer."

Volgens de VVD was er gekozen voor de minst schadelijke, afbreekbare ballonnen van latex. Maar volgens deskundigen duurt het ook jaren voordat dat materiaal is vergaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl