Het bedrijfspand in Enschede waar eerder deze maand vier doden werden gevonden
NOS NieuwsAangepast

Arrestaties vanwege viervoudige moord Enschede

Een rechercheteam heeft twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de viervoudige moord in Enschede op 13 november. De twee worden ook verdacht van een ander ernstig geweldsincident.

Volgens RTV Oost zijn de verdachten een man (57) en zijn zoon (32). De vader zou in zijn vaderland Servië bij een speciale politie-eenheid hebben gediend. De zoon zou in het Franse Vreemdelingenlegioen hebben gezeten. Ze wonen beiden in Hengelo.

Een van de verdachten werd door een arrestatieteam aangehouden op de snelweg A1. Getuigen zeiden tegen RTV Oost dat hij uit zijn auto werd gehaald door agenten met bivakmutsen en kogelwerende vesten. De andere verdachte werd vanuit een appartement in de het centrum van Hengelo geblinddoekt weggevoerd.

Mishandeling

De twee worden ook verdacht van de mishandeling van een man in Hengelo op 7 november van dit jaar, waarbij met een vuurwapen werd gedreigd en geschoten. In het kader van beide misdrijven worden huizen in Twente doorzocht.

De politie houdt voorlopig tachtig man op de moordzaak en roept getuigen op zich te melden. Meer aanhoudingen worden verwacht.

Bedrijfspand

De vier lichamen werden 13 november in een bedrijfspand in Enschede gevonden. In het pand zou een growshop hebben gezeten.

Eerder werden al twee mannen aangehouden voor betrokkenheid bij deze zaak. Een van hen werd direct weer vrijgelaten, de ander een paar dagen later. Zij zijn geen verdachte meer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl