NOS Nieuws

VS sluit grens bij Tijuana na bestorming migranten

De Verenigde Staten hebben de grens tussen San Diego en de Mexicaanse stad Tijuana urenlang gesloten na een poging van honderden migranten om het land binnen te komen. De groep bestormde het hek dat tussen de landen staat. De Amerikaanse politie reageerde daarop met traangas en liet helikopters over de groep vliegen. Inmiddels is de orde bij de grens hersteld en is de grens weer geopend.

In de video is te zien hoe de migranten met grote aantallen tegelijk over hekken proberen te klimmen. Een grote Mexicaanse politiemacht probeert ze te stoppen:

Migranten bestormen grens tussen VS en Mexico

In Tijuana bivakkeren duizenden migranten uit Midden-Amerika, die in een gezamenlijke tocht de VS willen bereiken. De VS behandelt bij de betreffende grenspost maximaal honderd visumaanvragen per dag, waardoor het merendeel in Tijuana vastzit. Vrijdag zei de burgemeester dat zijn stad de opvang niet aankan en riep hij de noodtoestand uit.

De Amerikaanse president Trump, die eerder al duizend extra agenten naar de grens had gestuurd, riep Mexico nogmaals op om iets te doen aan de situatie. "Het zou erg slim zijn als Mexico de karavaan tegenhoudt voordat die onze grens bereikt." Ook zei hij dat landen moeten stoppen met het "dumpen" van mensen in de VS.

Een hoge Mexicaanse functionaris laat weten dat zijn land de migranten laat deporteren die illegaal en op een gewelddadige manier de grens probeerden over te steken. Waar de migranten heen worden gebracht is niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl