In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Bloemen en honderden kaartjes voor mishandeld slachtoffer straatroof (85)

Een wijkagent heeft honderden kaartjes, berichten en bloemen afgeleverd bij een 85-jarig slachtoffer van een straatroof in Eindhoven. Tot die blijken van medeleven was opgeroepen op sociale media.

De vrouw liep vorige week zaterdagavond met haar rollator terug van haar kaartclub, toen haar handtas van haar arm werd gerukt. Ze viel en raakte ook flink gewond aan haar hoofd, doordat de dader daar diverse keren tegenaan schopte.

De dader ging er vandoor en liet haar alleen achter. De vrouw strompelde naar haar appartement, waar een voorbijgangster haar opving en 112 belde. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld aan haar hoofdwond.

De politie plaatste een foto van de gewonde vrouw op haar site. De foto is shockerend, maar de politie deelde deze toch om de ernst van de zaak te benadrukken.

Bedankt

De steunbetuigingen die de afgelopen week bij de politie binnenkwamen, zijn vandaag afgegeven. In de woonkamer van de vrouw staan nu veel bloemstukken en liggen zo'n 700 kaartjes.

Dat doet het slachtoffer erg goed. "Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor het medeleven, want dit draagt echt bij aan mijn herstel. Laten we hopen dat de dader snel kan worden opgepakt."

Mentaal harde klap

De politie laat weten dat het fysiek een stuk beter gaat met het slachtoffer. "Mentaal heeft ze natuurlijk wel een harde klap gehad", zegt een woordvoerder tegen Omroep Brabant.

De dader, vermoedelijk iemand van een jaar of 17, is nog niet opgespoord. Er zijn nog maar enkele tips binnen. De recherche bekijkt beelden van camera's uit de omgeving. Dinsdag werd in Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak.

Advertentie via Ster.nl