NOS Sport

Virus belet Hassan deelname aan EK cross

Sifan Hassan heeft zich afgemeld voor de EK cross, die op 9 december worden gehouden in Tilburg. De 26-jarige atlete is onvoldoende hersteld van een virus dat ze opliep in Ethiopië, meldt ze op Instagram.

"Ik keek ernaar uit om te racen voor mijn eigen fans", stelt de kampioene van 2015 op haar Instagram-account. "Ik keer nu terug naar Oregon en start de voorbereiding op het volgende seizoen."

Grote trekpleister Beekse Bergen

Hassan was de grote trekpleister voor het evenement, dat de lopers door Beekse Bergen voert. In het Safaripark werd ze eerder dit jaar nog geïnterviewd tussen de giraffes. In 2015 werd ze Europees kampioene op de cross.

"De cross is mijn lievelingsafstand", zei ze toen. "Ik had het niet erg gevonden als de race tussen de dieren door was geweest. Ik vind dieren heel leuk. Van in de natuur zijn, word je rustig."

Hassan denkt aan 10.000 meter op Spelen van Tokio

Er was deze week nog een tegenvaller voor Hassan: ze maakt geen kans meer om verkozen te worden tot Wereldatlete van het Jaar door de internationale atletiekfederatie IAAF. Ze zat bij de tien kanshebbers op de prestigieuze prijs, maar is afgevallen.

Hassan beleefde een topjaar met Europees goud op de 5.000 meter en een Europees record op die afstand (14.22.34). Bij haar eerste serieuze poging op de halve marathon liep ze in Kopenhagen ook een Europees record (1.05.15). Daarnaast won ze bij de WK indoor zilver op de 3.000 meter en brons op de 1.500 meter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl