NOS Sport

Blessure handbalster Snelder brengt Oranje in problemen op EK

Handbalster Snelder: 'Dit doet erg pijn'

De Europese titelstrijd wordt een hels karwei voor de Nederlandse handbalsters. De ploeg van Helle Thomsen heeft zich de afgelopen jaren naar de internationale top geknokt, maar zal het straks in Frankrijk zonder twee van de beste cirkelspeelsters ter wereld moeten doen. "Heel zuur voor het team", zegt aanvoerster en een van de afvallers Danick Snelder, die door aanhoudende rugproblemen het EK moet missen.

Thomsen kan ook geen beroep doen op Yvette Broch, die gesloopt door het topsportleven besloot te stoppen. De afmelding van Snelder, die dinsdag kwam, had voor Thomsen niet op een slechter moment gekund. Het EK begint op 30 november en Nederland, twee jaar geleden verliezend finalist, speelt op 1 december de eerste wedstrijd tegen Hongarije.

ANP
Danick Snelder (r) in gevecht op de cirkel

"Dit is het moment voor de jonge speelsters. Zij krijgen nu de kans snel te groeien. Anderen zullen het moeten overnemen. Het zal in elk geval gevolgen hebben voor het team", zegt de Deense bondscoach over de flinke aderlating voor Oranje.

Snelder, die in de sterke Hongaarse competitie speelt, leek op de weg terug. De 28-jarige handbalster ondervond al langer last van haar rug, maar hervatte vorige week de training op sportcentrum Papendal. Vrijdag ging het opnieuw mis. Ze had getraind en gerust, maar kon niets meer toen ze zich weer wilde aankleden. Een paar dagen later is de situatie niet veel beter. "Ik kan niet eens wandelen. Dit is een flinke terugslag", geeft Snelder toe.

"Ze is hard, maar dit is de juiste beslissing", zegt Thomsen. "De artsen vinden het geen goed idee dat ze het EK speelt. We moeten zorgvuldig met haar omgaan en geen stomme dingen doen. Ze heeft nog veel belangrijke wedstrijden voor zich."

Oranje, vierde op de laatste Olympische Spelen en brons op het WK van vorig jaar, zal zich door het ontbreken van de ervaren cirkelspeelsters Snelder en Broch moeten aanpassen in vergelijking met de afgelopen jaren.

"We beschikken over twee jonge cirkelspeelsters, die misschien sneller een stap kunnen maken. Maar het is zuur voor Oranje. Het zal in elk geval een ander toernooi worden. Er is echter hoop en vertrouwen dat andere meiden het zullen oppakken", meent Snelder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl