Een gewonde wordt afgevoerd na de aanslag in Kabul
NOS NieuwsAangepast

Ruim vijftig doden bij zelfmoordaanslag in Kabul, dodental blijft stijgen

Bij een zelfmoordaanslag in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn meer dan vijftig mensen om het leven gekomen. Van de ruim tachtig gewonden verkeren er nog eens veertig in kritieke toestand, zegt een woordvoerder van de overheid. De bom ging af in een evenementenhal op de weg naar het vliegveld van de stad.

Op het moment van de aanslag was er een religieuze bijeenkomst bezig ter gelegenheid van de soennitische viering van de verjaardag van de profeet Mohammed. Op het evenement waren geestelijken aanwezig van over de hele wereld, meldt persbureau AP.

Bekijk hier de beelden van kort na de aanslag:

Veel doden bij zelfmoordaanslag Kabul

De politie zegt tegen AP dat de zelfmoordterrorist zo naar binnen kon lopen. Volgens de woordvoerder had de organisatie van de religieuze bijeenkomst niet gevraagd om politiebeveiliging. Nog niemand heeft de verantwoordelijkheid opgeëist.

Terreur

Terroristische aanslagen zijn in Afghanistan aan de orde van de dag. Traditioneel komt het geweld van de Taliban, maar de laatste jaren roert ook IS zich in het land. De Taliban en IS zijn beiden orthodox-soennitisch. Beide terreurgroepen hebben het regelmatig gemunt op geestelijken die de Afghaanse overheid steunen. De Taliban ontkennen betrokkenheid bij de aanslag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl