Voor de kust van Scheveningen zwemt al een tijdje een grote bultrug. Dit weekend liet de walvis zijn kunsten zien ter hoogte van Kijkduin. Het imposante dier sprong meters omhoog en dat leverde mooie plaatjes op.

Jan van der Sluis stond gisteren langs het water en het lukte hem om de springende bultrug prachtig vast te leggen. Hij zette de foto's op Facebook en stuurde ze naar Omroep West. "Yippie. Hij sprong. Twee weken geduld beloond", schrijft hij bij de foto's.

De foto's zijn honderden keren gedeeld. "Het bewijst dat er veel natuurliefhebbers zijn die de bultrug bijzonder vinden", zegt hij.

Hij denkt dat er vandaag heel wat mensen naar de kust gaan in de hoop een glimp van de bultrug op te vangen. "Ik hoop voor die mensen dat ze net zo'n mooie dag zullen hebben als ik heb gehad."

Alle landen rondom de Noordzee gaan in kaart brengen hoeveel geluid mensen maken onder water. Bekijk en beluister in de interactieve special die NOSop3 eerder maakte waarom geluid van levensbelang is voor zeedieren:

Zo veel herrie maken wij onder water

STER reclame