Rogier Meijerink ANP

Anti-Zwarte Piet-activist Rogier Meijerink is door de politie aangehouden vanwege uitlatingen in een interview met omroep PowNed.

Meijerink is een van de bestuursleden van Majority Perspective. Die stichting probeerde deze week tevergeefs via een kort geding een verbod op Zwarte Pieten bij de intocht van Sinterklaas af te dwingen.

Na de rechtszaak zei hij onder meer tegen PowNed: "Ik hoop dat ouders die met hun kinderen naar de sinterklaasintocht willen, aanstaande zaterdag badend in het zweet wakker worden na nachtmerries van hun kinderen onder de botsplinters."

De 40-jarige Meijerink werd in Utrecht opgepakt en zit nu vast, schrijft RTV Utrecht. Een woordvoerder van de politie kan niet zeggen of hij tot na de intocht, morgenmiddag in Zaanstad, blijft vastzitten. Bij die intocht is hij sowieso niet welkom: samen met drie anderen heeft hij een gebiedsverbod opgelegd gekregen.

De activist heeft deze week zelf ook aangifte gedaan van bedreigingen op sociale media. De politie zegt ook die bedreigingen te onderzoeken.

STER reclame