Demi Schuurs Getty Images

Schuurs vindt nieuwe en veelbelovende dubbelspelpartner

time icon

Dubbelspelspecialiste Demi Schuurs heeft in de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands een nieuwe en veelbelovende tennispartner gevonden voor het komend seizoen.

De 33-jarige Mattek-Sands won al vijf grandslamtitels in het vrouwendubbelspel. Allemaal met Lucia Safarova. De Tsjechische kondigde onlangs echter het einde van haar carrière aan na twee bacteriële infecties en andere blessures.

Er waren meer speelsters die zich bij Schuurs hadden aangeboden voor komend seizoen. "Maar Bethanie is nummer één van de wereld geweest en heeft grandslamtoernooien gewonnen. Ze brengt veel ervaring mee en daar wil ik van leren", zegt Schuurs tegen 1Limburg.

WTA Finals

Schuurs, de nummer acht van de wereld in het dubbelspel, won het afgelopen seizoen met verschillende partners zeven titels in het dubbel, meer dan welke speelster dan ook. Ze deed met de Belgische Elise Mertens mee aan de WTA Finals.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ook dubbelspecialiste Schuurs straalt bij WTA Finals

Mertens gaat zich concentreren op het enkelspel, waarin ze de mondiale nummer dertien is en Schuurs zocht daarom een nieuwe dubbelspelpartner. In januari begint ze het seizoen met Mattek-Sands op het toernooi van Sydney.

STER Reclame