Ook dubbelspecialiste Schuurs straalt bij WTA Finals

Net als Kiki Bertens doet ook Demi Schuurs deze week mee aan de WTA Finals in Singapore. Maar dan in het dubbelspeltoernooi. En dat is niet voor niets. De 25-jarige Limburgse is de nummer zeven van de wereld en won dit jaar zeven titels, meer dan wie dan ook.

Ze vormt een koppel met de Belgische Elise Mertens. "We spelen nu anderhalf jaar samen, maar zijn al langer hele goede vriendinnen. We vierden ook verjaardagen samen. De basis voor alles is onze vriendschap."

Meer erkenning van KNLTB

De connectie met Mertens gaat zover terug, omdat Schuurs aan het begin van haar carrière haar heil zocht in België in plaats van in Nederland. Ze koos al vroeg voor het dubbelspel en kreeg daarbij weinig steun van de Nederlandse tennisbond KNLTB. Met eigen middelen brak ze twee jaar geleden toch door.

"Ik heb inmiddels wel Fed Cup gespeeld voor Nederland, dus ik ben blij dat de bond nu achter mij staat", zegt Schuurs. "Ze hebben gezien dat ik op het goede spoor zit. Ik voel meer erkenning en er is ook meer contact."

Demi Schuurs staat bekend als handige speelster aan het net Getty Images

Schuurs komt uit een uiterst sportief gezin. Demi's 18-jarige broer Perr voetbalt bij Ajax en vader Lambert was een bekende handballer. Hij is aanwezig in Singapore om zijn dochter in actie te zien op het officieuze WK.

"Ik denk dat wij als gezin heel gezond leven. De kinderen gaan op tijd naar bed, ze trainen op tijd. Alles wordt goed afgevinkt", probeert hij de sportieve successen van zijn familie te verklaren. "En ja, misschien spelen er nog wat genetische dingetjes mee."

Olympische Spelen als ultiem doel

Over afvinken gesproken: de WTA Finals stonden hoog op het wensenlijstje van Schuurs. De titel is het volgende doel. En ook ver komen bij de grandslamtoernooien. En: "Hopelijk kan ik de Olympische Spelen halen, dat is wel het ultieme. Ik wil al mijn dromen waarmaken."

STER reclame