NOS Schaatsen

Kramer kampt weer met rugklachten: 'Het blijft zeuren'

Kramer kampt weer met rugklachten: 'Het blijft zeuren'

Rugklachten maakten Sven Kramer afgelopen schaatsseizoen regelmatig een schim van zichzelf. En ook aan het begin van dit seizoen speelt dat euvel hem weer parten. "Ik vind het niet leuk om weer met zo'n jankverhaal aan te komen."

Kramer laat dit weekend bij de eerste wereldbeker in het Japanse Obihiro uit voorzorg de ploegenachtervolging aan zich voorbijgaan. "Het blijft zeuren. Het gaat zeker niet van de ene op andere dag weg. Dan weet ik al dat er een vervelende tijd aan zit te komen."

Oorzaak: een koffer tillen

Bijna twee weken geleden begonnen de problemen toen Kramer zich aan een koffer vertilde en zich bij de kwalificatiewedstrijden voor de wereldbeker in Heerenveen moest terugtrekken voor de tien kilometer. In Obihiro rijdt hij wel de 1.500 meter en 5.000 meter.

"Het is heel spijtig allemaal. Zeker omdat het heel goed ging. Ik werd beter en beter", zegt Kramer, daarmee wijzend op het baanrecord op de 5.000 meter dat hij in Inzell reed. "En dan is er toch weer een terugslag. Maar ik ben dankbaar dat ik weet dat het goed kan komen. Met Oud en Nieuw wil ik weer volledig fit zijn."

Kritiek op de schaatsbond

Kramer had een en ander graag willen bespreken met een bondscoach, maar de schaatsbond zit al sinds 1 mei - toen Geert Kuiper naar Canada vertrok - zonder. En daar snapt hij niets van.

"Het is een gekke gewaarwording. Gepruts? Ja, dat klopt. Er zijn een aantal kandidaten geweest, maar die zijn afgevallen. Ik heb met de bond gesproken. Ik ben gehoord, maar ik weet niet of er geluisterd wordt."

Kramer snapt niet dat er nog geen bondscoach is: 'Wat een gepruts'

STER reclame