Er worden vaker vreemde objecten of lichten waargenomen, zoals dit licht boven Mexico-stad in 2000 Reuters

De Ierse luchtvaartautoriteit doet onderzoek naar meldingen van vreemde lichten en objecten langs de kust van zuidwest Ierland. Verschillende piloten hebben de lichten gezien, meldt de BBC.

Een piloot van British Airways nam vrijdagochtend contact op met de luchtverkeersleiding van Shannon Airport met de vraag of er soms militaire oefeningen bezig waren, omdat ze iets "heel snel zag bewegen". Volgens de luchtverkeersleiding was dat niet het geval.

Daarna zei de piloot dat ze "een heel helder licht" had gezien en dat een object aan de linkerkant van het toestel omhoog was gekomen, voordat het "snel naar het noorden draaide". Het object leek niet uit te zijn op een botsing met het vliegtuig.

In de link in deze tweet is het gesprek tussen de piloten en de luchtverkeersleiding te horen. Dat begint op ongeveer 17 minuten:

Een tweede piloot, van Virgin, meldde zich daarna bij de luchtverkeersleiding met een melding. Hij had het over mogelijke meteoren of andere objecten die de dampkring binnenkwamen. Hij zei dat het ging om "meerdere heel heldere objecten" die eenzelfde baan leken te volgen.

Ook meldde hij dat hij twee heldere lichten zag die met grote snelheid omhoog schoten. Volgens een derde piloot hadden de objecten een "astronomische snelheid, het was als mach 2" (twee keer de geluidssnelheid).

De Ierse luchtvaartautoriteit heeft naar aanleiding van de meldingen een rapport opgemaakt over "ongewone activiteiten in de lucht". Dat rapport zal nader worden onderzocht.

STER reclame