Bij de rellen raakten twee agenten licht gewond Omroep Brabant

De politie heeft nog eens vier mannen opgepakt voor de rellen vorige maand na de voetbalwedstrijd NAC-Willem II. Twee van hen (22 en 23 jaar) komen uit Made, de andere twee (26 en 27) zijn inwoners van Breda. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging, poging tot zware mishandeling, opruiing, vernieling, mishandeling en belediging.

Na afloop van de wedstrijd wilden supporters van beide clubs met elkaar op de vuist. Beveiligers en de politie konden dat voorkomen, maar supporters van NAC keerden zich daarna tegen de politie. Ze sloegen met kettingen en riemen, zegt de politie. Twee agenten raakten lichtgewond. Diezelfde dag werden vijf verdachten opgepakt.

Meer aanhoudingen

Er zijn veel camerabeelden van de rellen van die dag. "Er worden nog steeds relschoppers herkend", zegt de politie. Naar verwachting volgen nog meer aanhoudingen.

Begin deze maand werd bekend dat zich ook twee politiemedewerkers tussen de rellende supporters bevonden. Ze meldden dat zelf bij hun leidinggevende. Het onderzoek naar wat ze daar deden, loopt nog.

STER reclame