Een uitgebrande auto bij een tankstation in Californië AFP

Ruim 200 vermisten door bosbranden Californië

time icon

In de door bosbranden geteisterde Amerikaanse staat Californië worden zeker 228 mensen vermist. Het dodental is inmiddels opgelopen tot 31. 29 mensen kwamen om in het noordelijke Butte County en twee in Malibu, ten noorden van Los Angeles.

Volgens de sheriff van Butte County, waar de grootste brand woedt, zijn sinds gisteren zes nieuwe slachtoffers gevonden. Het dodental zal naar verwachting nog verder oplopen en in dat geval wordt de brand in Butte County, eufemistisch Camp Fire genoemd, de dodelijkste bosbrand ooit in Californië.

Tussen de as en resten van het stadje Paradise zoeken brandweerlieden naar lichamen:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Een van de brandweerlieden heeft een menselijk lichaam gevonden'

Vooral het stadje Paradise in Butte County is zwaar getroffen. De plaats werd grotendeels verwoest. Vijf zoekteams zoeken in Paradise naar slachtoffers. De overheid heeft een mobiel dna-laboratorium gestuurd en de hulp ingeroepen van forensisch antropologen om de slachtoffers te identificeren.

De bosbranden zijn dit jaar extra hevig door de harde Santa Ana-wind die het vuur aanwakkert. Ook de aanhoudende droogte draagt eraan bij dat het vuur zich veel sneller verspreidt dan andere jaren.

Ook zuidelijker in de staat, rond villastad Malibu, zijn huizen ten prooi gevallen aan het vuur. Daar zijn ook Hollywood-sterren onder de evacués, zoals regisseur Guillermo del Toro, actrice Alyssa Milano en realityster Kim Kardashian.

Acteur Gerard Butler deelde op Twitter foto's van zijn verwoeste huis. "Het zijn droevige tijden in Californië."

Gerard Butler
@GerardButler
Returned to my house in Malibu after evacuating. Heartbreaking time across California. Inspired as ever by the courage, spirit and sacrifice of firefighters. Thank you @LAFD. If you can, support these brave men and women at https://t.co/ei7c7F7cZx.
5 maanden geleden

STER Reclame